Forbrukslån uten sikkerhet

Forbrukslån er et ord vi alle kjenner. Det må være et av Norges mest brukte ord. Det står i avisen og det dukker opp på TV. Er man må internett så kommer det opp på de fleste sider. Selskaper som formidler billig forbrukslån er kanskje de selskapene som er mest ivrige på å spre sitt gode navn og rykte. Det er jo ganske forståelig da disse selskapene lever av å selge usikrede lån for andre, og ikke sitter på pengesekken selv. På denne måten blir de en slags aktør som løper rundt og samler sammen kundene og gir de til bankene som låner ut pengene og gjør det faktiske papirarbeidet. Formidling kan være en lukrativ business så det er ikke noe å kimse av. Er du interessert i å formidle lån for andre er det viktig at du bygger gode systemer og kan vise til resultater.

Forbrukslån med sikkerhet

Det mest vanlige å forholde seg til er forbrukslån uten sikkerhet. Dette kan høres litt rart ut da selve definisjonen på forbrukslån er at lånet er uten sikkerhet. Det vil si at du som låntaker ikke trenger å stille noen form for annet for at du skal få lånet. På denne måten slipper du å gå igjennom en veldig tidkrevende prosess, men lånet kan heller gis ut noe raskere. Dette betyr ikke at lånet er raskt av den grunn. Flere og flere snakker om forbrukslån med sikkerhet. Det som menes med å sikre et usikret lån er at det kommer noen andre inn som hjelper deg slik at søknaden blir mer solid og at den ikke virker så tynn. Denne tynnheten sikter selvfølgelig til din økonomi, altså forholdet mellom din inntekt og gjeld. En ting er at du har en god inntekt, mens en annen ting er hvor mye gjeld du har. Du kan ha en nokså normal gjeldsbyrde, hvor gjelden blir et problem. Det er altså ikke bare forholdet mellom gjeld og inntekt som krever ekstra drahjelp, men også gjelden i seg selv. Har du 500.000 kroner i forbrukslån er dette greit. Har du 2 millioner i forbrukslån er dette ikke bra. Da er størrelsen på forbrukslånet et problem i seg selv.

Kausjonist og medsøker

Når vi snakker om medsøker så tenker vi på en person som kommer med på søknaden din for å stille seg selv som sikkerhet på lånet som du søker. Det vil si at medsøkeren blir en kausjonist på ditt lån. Kausjonistansvar er noe som er alvorlig og ikke bør tas lett på. Er du medsøker på noen annen sitt lån bør du absolutt passe på at denne personen er en person med solid økonomi. Du trenger med andre ord å passe på at personen betaler på lånet sitt hver eneste måned og ikke er sen. Er det sene betalinger og dette fører til at banken krever inn pengene fra låntaker, og låntaker ikke betaler banker de på den dør.