Strøm

Grønne energikilder

Strøm kan produseres på miljøvennlige og ikke miljøvennlige måter. Vi ønsker å fokusere på måter som gir deg som bruker mest mulig informasjon om hvordan du kan kjøpe deg strøm, og bruke strøm på en miljøvennlig måte. Ikke tenk på alt det som ikke passer og alt det som ikke er så bra for deg. Det er viktig at du tenker på miljø, fordi det som er bra for miljø er bra for deg. Du er en person og du lever i verden. Miljø er derfor viktig for deg og det er viktig for din livskvalitet. Pass på at du bruker tiden din til å sette fokus på grønne energikilder. Vi ser her på noen kilder som gir deg energi om og om igjen. De tar med andre ord aldri slutt.

Solcelle

Har du ikke en foss i hagen kan det være andre gode måter du selv kan produsere billig strøm på selv. Du kan kjøpe solcellepaneler å putte på taket. Dette ser man ofte på hytter inne på fjellet som ikke har innlagt strøm eller på hus som ligger såpass til at det blir noe effekt ut av det. Solceller krever en viss vinkel mot sola og at sola gir en viss effekt. Det er ikke godt nok vær i Norge til at man kan kun bruke solcellepaneler som sin strømkilde. Derfor må man huske på å bytte strømleverandør slik at man har den billigste strømmen på markedet samtidig som man har litt ekstra strøm fra taket for å spe på strømforbruket når det trengs. Norge er et flott sted å bo med masse fornybar og fin energi. Lag selv eller ta i bruk strømmen. Den er grønn.

Hydro

Sol er ikke nødvendigvis så lett å bruke hele tiden fordi det ikke er så varmt eller at solen står på himmelen på rett måte til at du kan få nok kraft ut av solen til å gi deg energi til å varme opp alt det du trenger. I Norge har vi ikke fokusert så mye på sol, men vi bruker heller vann. Vannkraft er en veldig fin måte å lage strøm fordi vann i bevegelse, spesielt vann som faller har mye krefter. Bruker du vann så kan du på en veldig smart og fornuftig måte lage strøm uten at du trenger å tenke på hvor mye solen kommer til å varme. Vann avhenger litt av temperaturen, men når det er veldig kaldt kan du også lage strøm fordi vann som beveger seg ikke fryser så lett.

Vind

Mange har satt sine øyne på vind. Vi hører om vind i alle mulige former. Liker du vind så er det lettere enn noen gang å sette opp en mølle som vinden setter i gang når den vil. Det som er den store utfordringen med vind er at den ikke har vært så effektiv. Nå bygges det enorme møller som gjør at de blir mer og mer effektive. Dette gir et nytt løft til vindmøller og vindparker.